Kuchnia śląska, klimat, tradycja i zabytki

Region Śląska znany jest wszystkim, ale w głównej mierze z opowiadań. Mało, bowiem osób, wybiera się tutaj na wycieczkę. Sytuacja ta wynika w głównej mierze z złej opinii, która mówi nam i bardzo wielkich zanieczyszczeniach środowiska w tym regionie. Zwróćmy jednak uwagę na to, że region śląska, to turystyka zdrowotna rozwinięta na bardzo wysokim poziomie, której serce znajduje się na zboczach Równicy w Ustroniu. Turystyka aktywna, która zachęca do odwiedzania przez cały rok. Dotyczy to regionu Beskidu Śląskiego jak i Żywieckiego. Możemy również spędzić aktywnie czas na terenie Wyżyny Krakowsko- Częstochowskiej. Miejsca te nie zachęcają tylko do wycieczek pieszych, rowerowych czy też uprawiania sportów zimowych. Latem te miejsca są wyjątkowo piękne i zachęcają turystów do pozostania tutaj na dłużej. Ponadto warto zwrócić uwagę, że Śląsk, może poszczycić się wspaniałym Szlakiem Zabytków Techniki. Zwiedzanie tego szlaku to nie tylko wspaniała przygoda, ale zarówno praktyczna lekcja dla turystów w każdym wieku. Śląsk jest regionem atrakcyjnym. Większość odwiedzających wraca tutaj ponownie, a smak kuchni śląskiej, pozostaje w naszych sercach na całe życie. Nic dziwnego, bowiem tradycje jak i kuchnie śląską znają wszyscy na terenie całej Polski. Jednak nigdzie nie smakuje ona tak wspaniale, jak na Śląsku.

Both comments and pings are currently closed.

Comments are closed.